Великі сніги в горах, штормовий вітер, сильні морози, а потім раптова відлига — і карпатські перевали вже від самого початку року не подолати. Потрібна допомога шляховиків. І не лише на гірських трасах.

А ще, каже начальник служби автомобільних доріг у Закарпатській області Михайло Попович, доводилося очищати дороги від снігових лавин понад берегами Тиси у Тячівському й Рахівському районах. Перше їх сходження трапилося на третій день Різдва, вдруге воно повторилося майже у тих само місцях. Загальний обсяг сходження становив 4,5 тисячі кубометрів снігу, а висота кучугур подекуди сягала п’яти метрів. Для ліквідації заторів задіяли шість одиниць важкої снігоприбиральної техніки.

— Щоб забезпечити безперебійний рух автотранспорту, використано 1935 тонн технічної солі, майже 4000 тонн щебеневого відсіву та 60 тонн паливно-мастильних матеріалів, — додає Михайло Попович. — Але проблемною залишається розчистка доріг місцевого значення. Деякі сільські і селищні ради не підійшли виважено до вирішення цього питання. Тож під’їзди до їхніх населених пунктів у період снігопадів очищали із запізненням або й зовсім цього не робили.

На скарги тепер мають відповідати сільські, селищні й міські голови. Проте, запевняє головний дорожник краю, рух на автошляхах області здійснюється у звичайному режимі. Зауважень від водіїв немає. У районних філіях облавтодору цілодобово чергують 54 одиниці спеціальної техніки.