Чимало балканських країн на початку тижня відчули на собі примхи травневої погоди. Минулого понеділка вона перевірила на міцність комунальні служби й населення столиці Туреччини Анкари. На місто буквально раптово обрушилася сильна злива з градом, розмір якого сягав волоського горіха.
Жителі деяких районів міста почали розгрібати кучугури з граду за допомогою лопат, але потім на допомогу їм прийшла снігоприбиральна техніка. Погодьтеся — для третьої декади травня ситуація геть не звична. Але комунальні служби Анкари впоралися із цим останнім весняним сюрпризом і допомогли власникам автомобілів звільнити їх із кучугур. А от жителям низинних кварталів Анкари довелося боротися з повінню. Вода залила двори приватних будинків, квартири й магазини, розташовані на перших поверхах, підземні паркінги та переходи. Збитки від стихії величезні, але їх почнуть підраховувати після того, як вода зійде в каналізацію, і пожежники відкачають її із приміщень та підземних переходів.
У середу подібне природне явище відчули на собі й жителі македонської столиці Скоп’є. Злива за лічені хвилини перетворило місто на Венецію. Пройти вулицями було неможливо. Метеорологи попереджають, що до кінця тижня в багатьох балканських країнах очікуються зливи з градом.