Міністр фінансів ФРН Олаф Шольц оприлюднив суму, котру уряд спрямує на міграційну політику до 2020 року: допомога гнаним і голодним становитиме 78 млрд євро.
Вона складатиметься з 70 млрд євро державного бюджету, плюс 8 млрд євро відповідно до коаліційної угоди має бути спрямовано з державної скарбниці федеральним землям і комунам для покриття їхніх витрат на розв’язання завдань міграційної політики. Щоправда, розподіл цих коштів поки не затверджений.
Найбільш витратною статтею у міграційній політиці Німеччини є боротьба з причинами міграції на батьківщині біженців. Вона потребує 31 млрд євро. Ще 21 млрд. слід спрямувати на соціальні витрати прибулих. Заходи з їхньої інтеграції, приміром, мовні курси, вимагають 13 млрд євро, а на реєстрацію нових біженців, які прибувають до країни, та надання їм житла необхідно 5,2 млрд євро.
Торік Німеччина витратила на біженців майже 21 млрд євро. Ці кошти було спрямовано на їхнє утримання та інтеграцію, а також на усунення причин імміграції у країнах, звідки вони прибули.

Берлін.