«Ми, учасники глобальної акції #SaveOlegSentsov у Німеччині, Франції, Італії, Литві, Латвії, Естонії, Чехії, Швеції, Швейцарії, Грузії, Польщі, Бельгії, Кувейті, Великій Британії, Канаді, США, Австралії, Ізраїлі, Об’єднаних Арабських Еміратах, Португалії, Росії, Австрії та Україні, звертаємося до лідерів різних країн cвіту. Ми просимо вжити нагальних заходів для збереження життя українського режисера Олега Сенцова, який був визнаний в’язнем сумління Міжнародною Амністією, а також зробити все можливе для звільнення усіх громадян України, які були позбавлені волі за політичними мотивами в Росії та окупованому Криму» — з таким закликом 1-2 червня у багатьох містах світу відбувається масштабна акція на підтримку незаконно засудженого в РФ до 20 років колонії суворого режиму О. Сенцова, який з 14 травня розпочав безстрокову голодовку. Єдиною та категоричною умовою її припинення є звільнення усіх українських політв’язнів, яких налічують майже 70. Учасники акції #SaveOlegSentsov у такий спосіб нагадують, що своїм відчайдушним кроком Сенцов намагається привернути увагу міжнародної спільноти до політичних переслідувань у Росії та в окупованому Криму. «Він поставив на карту власне життя та готовий іти до кінця. Ми не маємо права допустити його загибелі», — йдеться у зверненні активістів.
У четвер у стінах Європарламенту влаштували флешмоб, у кому взяли участь євродепутати, працівники Постійного представництва України при РЄ та українці, які працюють у євроустановах. Вони тримали плакати із фото режисера та написами FreeSentsov, Save Oleg Sentsov і cкандували: «Free Sentsov!»
31 травня стало відомо, що незаконно засуджений у РФ за звинуваченням у тероризмі Олександр Кольченко оголосив голодовку з вимогою звільнити українського режисера Олега Сенцова.