Міністри закордонних справ «нормандської четвірки» готові до проведення зустрічі 11 червня в Берліні. Про це повідомили глави зовнішньополітичних відомств України — Павло Клімкін та ФРН — Гайко Маас учора під час брифінгу в Маріуполі. Однією з головних тем запланованого саміту стане запровадження миротворчої місії ООН на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.
Візит Гайко Мааса відбувся за лічені дні після відвідання Києва Президентом цієї країни Франком-Вальтером Штайнмаєром. Павло Клімкін у Твіттері назвав це «німецьким тижнем». Нинішній візит став для Г. Мааса першим відвіданням України на цій посаді.
У четвер з ним зустрівся Президент Петро Порошенко. Як повідомила прес-служба Президента, під час зустрічі йшлося про  розвиток ситуації на Донбасі і важливість якнайскорішого розгортання миро-
творчої місії ООН, про звільнення наших політв’язнів та заручників з російських в’язниць. Обговорювалися і питання підготовки до 20-го саміту Україна—ЄС, який відбудеться у Брюсселі 9 липня. Учора Маас разом із Клімкіним побував на Донбасі, де зустрівся з главою Моніторингової місії СММ 
ОБСЄ Ертурулом Апаканом, главою Донецької обласної ВЦА Павлом Жебрівським, місцевим населенням, побував біля лінії розмежування.
Під час брифінгу Гайко Маас наголосив: «Ми не залишимо вас наодинці в цьому конфлікті. Німеччина завжди підтримуватиме вас і буде на боці України», — написав у Твіттері політичний директор МЗС України Олексій Макеєв.