Македонське інформаційне агентство МІА повідомило, що прем'єр-міністр Зоран Заєв домовився у четвер під час візиту до Косово із владою цієї країни про проведення спільного засідання, на якому буде розглянуто питання налагодження двостороннього економічного, правового й культурного співробітництва. Очікується, що сторони підпишуть 15 нових міжнародних договорів, які торкнуться сфер безпеки, охорони здоров'я, туризму.

 

На думку косовських аналітиків, які уважно стежили за візитом македонського прем'єра до Приштини, проведення спільних засідань урядів сусідніх держав є хорошим форматом для налагодження двосторонніх відносин і конкретних дій з поліпшення життя громадян двох країн. Вони зазначають, що нових договорів про співпрацю найближчим часом має з'явитися ще більше. Це полегшить і стимулює евроінтеграційні процеси у двох країнах.

 

МІА також повідомило, що парламент Косово ухвалив рішення про скасування прикордонного й митного контролю над громадянами країни, які виїжджають до Албанії і повертаються звідти. Можливо, незабаром косовська влада поставить на розгляд урядів і питання про скасування подвійного контролю на кордоні з Македонією.

 

Ярослав СЕРГІЄНКО.

 

Голос України