У обласному центрі урочисто відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини    № 2 Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1. Заклад отримав електрокардіограф, спірограф, комп’ютерну техніку, його підключили до Інтернету.

Тут працює денний стаціонар на три ліжка, є електронна черга пацієнтів, активно заповнюють декларації вибору лікаря з надання первинної меддопомоги. Важливо, що амбулаторії передали сучасний мобільний діагностичний комплекс сімейного лікаря вартістю 50 тисяч гривень.
Реконструкцію будівлі було розпочато у 2017-му. Витрати на перебудову та закупівлю медобладнання, інвентарю, меблів становили майже п’ять мільйонів гривень. Загальну площу амбулаторії було збільшено у шість разів — до майже чотирьохсот квадратних метрів. Газове опалення замінено на електричне. І найвизначніше — на другому поверсі облаштовано дві службові квартири загальною площею 129,4 м2, які чекають на молодих фахівців.
Заклад було відкрито у 1966 році як медпункт для надання допомоги дітям району Широка Балка, а з 1980-го таку допомогу почало отримувати й доросле населення. У 2013-му амбулаторії було надано статус сімейної. Тепер там первинну медико-санітарну допомогу отримує 9941 особа, з них 2111 — діти.
У закладі працюють сімейний лікар, терапевт та педіатр. До кінця поточного року на Миколаївщині планується побудувати 18 медичних амбулаторій.

Марина ШКОРУБСЬКА.
Фото прес-служби ОДА.