Завершився офіційний візит Президента України Петра Порошенка до Королівства Іспанія.
4 серпня він зустрівся із Королем Іспанії Феліпе VI, Головою Конгресу депутатів Аною Марією Пастор, Прем’єр-міністром Педро Санчесом, представниками іспанського бізнесу. Під час усіх зустрічей наголошувалося, що двосторонні відносини характеризує високий рівень взаєморозуміння і дружби, повідомила прес-служба Президента. Зокрема, Порошенко оцінив підтримку Іспанією суверенітету і територіальної цілісності нашої держави у протидії російській агресії. Натомість Король Феліпе VI відзначив чітку позицію України на підтримку єдності Іспанії.
Однією з головних тем було впровадження реформ в Україні та перспективи, які відкриває створення нашою державою комфортних умов для інвесторів і бізнесу. «Україна — правильне місце і час для інвестування. Ми дуже зацікавлені в зростанні інвестицій», — наголосив глава держави під час зустрічі з іспанськими бізнесменами. 
Також Петро Порошенко вважає символічним і важливим, що перша міжнародна зустріч новообраного Прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчеса і перший його робочий день розпочався із зустрічі з української делегацією. «Це хороший знак, і дуже вдячний за це», — цитує П. Порошенка його прес-служба.
Під час візиту багато уваги приділялося забезпеченню прав та культурно-освітніх потреб понад 100-тисячної української громади, яка проживає в Іспанії. Зокрема, це питання порушувалося під час перемовин з Королем Іспанії, а також Головою Конгресу депутатів Королівства Іспанія Аною Марією Пастор, яка зауважила, що українська громада відіграє важливу роль у розвитку країни. Президент повідомив, що вже найближчим часом між країнами буде підписано угоди про уникнення подвійного оподаткування, про соціальний захист українських громад, співпрацю в галузі сільського господарства, митної справи, юстиції і співпраці правоохоронних органів тощо.
Також Петро Порошенко зустрівся з президентом футбольного клубу «Реал Мадрид» Флорентіно Пересом, котрий відзначив високий організаційний рівень, який забезпечила Україна для проведення фінальних матчів Ліги чемпіонів, та позитивну атмосферу Києва, що теж посприяло перемозі його клубу, інформує прес-служба Президента.