У рамках візиту гуманітарної місії Національних Збройних Сил Латвії на Луганщину передано майже 12 тонн гуманітарного вантажу. Його роздадуть цивільному населенню, яке проживає в населених пунктах уздовж лінії розмежування, зокрема в Станиці Луганській.
«Цей вантаж є не лише гуманітарною допомогою, а й актом політичної підтримки», — наголосив на зустрічі з керівниками області Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс. За його словами, Рига активно допомагає нашій країні в подоланні наслідків російської агресії, зокрема, сприяє реабілітації учасників бойових дій та оздоровленню дітей на латвійській території. Латвійці зацікавлені в подальшому розвитку співпраці з Луганщиною.
Коментуючи візит місії, головний капелан Збройних Сил Латвійської Республіки Елмарс Плявінш зазначив, що безпосереднє спілкування українців та латвійців у рамках всебічної співпраці двох держав має велике значення для інформування громадян ЄС щодо подій на сході України. Це вже восьмий гуманітарний  візит пана Плявінша на Донбас. 
Цього разу до складу гуманітарного вантажу ввійшли взуття й одяг для дітей та дорослих, а також мультифункціональні ліжка для медичних установ. Речі було зібрано за участі керівника проекту з надання гуманітарної допомоги Лейфа Гріпа-Еріка Хелпера.
Логістичну підтримку на території України забезпечили представники Нацгвардії України. За словами заступника командувача Нацгвардії України генерал-лейтенанта Ярослава Сподара, завдяки міжнародній співпраці, протягом останніх двох років було доставлено понад 100 тисяч тонн вантажу в регіони, по-
страждалі від бойових дій на сході.
Заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко подякував гостям за допомогу й відзначив, що співпраця з Латвією допоможе в розвитку області, зокрема, у відкритті нових підприємств, створенні робочих місць.

Луганська область.