Як відомо, дострокові президентські й парламентські вибори в Туреччині призначено на 24 червня. Але для турецьких громадян, які проживають за кордоном, голосування розпочнеться вже сьогодні, 7 червня. Повнолітні громадяни Туреччини, зареєстровані в 123 дипломатичних представництвах Туреччини в 60 країнах, зможуть проголосувати до 19 червня. Першими на виборчі дільниці в посольствах сьогодні прийшли турецькі громадяни, які проживають у Німеччині, Австрії та Франції. Цього самого дня виборчі секції відкрито на всіх КПП Туреччини. На них можуть голосувати громадяни, які виїжджають із країни і в’їжджають до неї, але мають адресну реєстрацію в інших державах. На КПП голосування завершиться 24 червня.
Згідно із графіком голосування, складеним Вищою виборчою комісією Туреччини, громадяни цієї країни зможуть проголосувати в Україні 16 і 17 червня. Потім виборчі бюлетені буде доправлено дипломатичною поштою до країни, і їх обробка розпочнеться 24 червня — після закінчення голосування по всій країні.
Нагадаємо, що в бюлетені для голосування внесено прізвища шести кандидатів, які претендують на цю найвищу посаду в Туреччині: Реджеп Тайїп Ердоган від партій Справедливості й розвитку та Націоналістичний рух; Мухаррем Індже від Республіканської народної партії; Мераль Акшенер, генеральний голова Хорошої партії; Селахаттін Демірташ від Демократичної партії народів; Темель Карамоллаоглу, генеральний голова Партії Щастя; Догу Перінджек, генеральний голова Партії «Батьківщина».