Волонтерська група «Янголи милосердя», створена українською громадою у Португалії, з перших днів бойових дій на Донбасі допомагає захисникам країни. Четверту річницю з часу створення учасники групи відзначили велелюдним ярмарком талантів.

На знімку: під час ярмарку талантів,
організованого в Португалії волонтерською групою «Янголи милосердя».

 

Свято під девізом «Ми діти твої, Україно!» готували декілька місяців. Через соціальні мережі шукали талановитих співвітчизників, які нині проживають у Португалії. У коледжі Сау Жуау де Бріту, де люб'язно було надано приміщення друзям-українцям, виставка рукодільниць не вмістилася в одній залі, а програма концерту анонсувала виступи півсотні(!) самодіяльних танцюристів, співаків та закоханих у поезію людей. «Це якесь виверження вулкана! Один номер кращий за інший! Долоні горять від аплодисментів!» -- захоплено ділилися люди враженнями. Вражала й географія -- учасники дійства прибули з усієї Португалії. Власне, діяльністю «Янголів…» охоплена вся країна.

 

Волонтерська група «Янголи милосердя» першу допомогу надала влітку 2014 року пораненим у Вінницькому шпиталі. Згодом зрозуміли, що її потребують також ті, хто зі зброєю в руках захищає нашу країну. Пізніше виявилося, що на території України з’явилося багато родин-біженців, які покинули свої домівки, залишивши все майно на тимчасово окупованих територіях. Вирішили, що й цим людям потрібна допомога. Протягом останнього часу здебільшого підтримують сім’ї загиблих Героїв. «Янголи милосердя» -- це шестеро жінок: Олена Маковійчук, Валентина Тимчук, Валентина Кухта, Олена Осадчук, Наталя Ткач, Ірина Давидовська.

 

-- Звісно, самі б ми не потягнули такий обсяг роботи, -- розповідають вони. -- Залучаємо українців, які живуть в Португалії і навіть інших європейських країнах. Є багато небайдужих людей, які охоче допомагають. Разом ми -- сила!

 

Тамара МОРОШАН.

Фото надано автором.

 

Лісабон.

 

Голос України