Венеційська комісія вітає ухвалення закону про Антикорупційний суд в Україні та вважає цей крок свідченням готовності продовжувати реформи. «З великим задоволенням — і, я б навіть сказав, з великою радістю дізнався про сьогоднішнє рішення Верховної Ради щодо затвердження закону про Вищий антикорупційний суд. Згідно з повідомленнями, прийнятий закон відповідає рекомендації Венеційської комісії», — йдеться у заяві президента комісії Джанні Букіккіо. «Це важливий крок вперед для України та для Європи, передусім для громадян України, які занадто довго страждали від зла корупції. Голосування показує, що Україна налаштована продовжувати шлях реформ та європейської інтеграції», — наголосив Букіккіо і закликав усіх причетних забезпечити швидке заснування суду та надати йому відповідні засоби для його функ-ціонування.

Схвалення українським парламентом закону про створення в Україні Вищого антикорупційного суду привітали й у Німеччині. У МЗС цієї країни наголосили, що ФРН на нашому боці й підтримуватиме процес реформ і надалі. «Тепер важливо, щоб суд розпочав свою роботу швидко і ефективно», — йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства.

У МВФ та ЄС взяли до відома ухвалення законопроекту і повідомили, що чекають на текст закону  для оцінки та вивчення. Офіційний представник МВФ Джеррі Райс пояснив, що для Фонду важливим є забезпечення створення незалежного антикорупційного суду, що заслуговує на довіру та виправдовує очікування українського народу, інформує «Інтерфакс-Україна». За його словами, вирішальним є процес відбору суддів, які засідають у цьому суді, і важливо, щоб панель незалежних експертів, яка підтримує цей процес, відігравала вирішальну роль у перевірці того, що кандидати на посаду судді мають необхідну кваліфікацію. Він зазначив, що це ті питання, які МВФ розглядає як пріоритетні.