Удесяте в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулися Дні Польщі — традиційне свято польської культури.

На знімку:  учасники заходу.

Фото надане Уманським педуніверситетом.

У рамках масштабного заходу проведено міжнародну наукову конференцію «Україна і Польща: минуле, сучасне, майбутнє», в якій взяла участь радник посла Посольства Республіки Польща в Україні Емілія Ясюк. Змістовні виступи та зацікавлені діалоги українських і польських науковців зібрали численну аудиторію. Почесні гості доктор університету імені Адама Міцкевича в Познані Катаржина Єндражчик, представники Сілезького університету в Катовіце доктор Мачей Шаргот, професор Даріуш Ротт, представники Академії імені Яна Длугоша в Ченстохові професор Адам Рігевіч та доктор Барбара Шаргот, старший викладач Державної вищої школи професійної освіти імені Яна Амоса Коменського з м. Лєшно Данута Глувка та їхні колеги-науковці з Умані й Києва обмінялися поглядами та напрацюваннями в царині історико-культурних та освітньо-наукових процесів в обох країнах.

«Родзинками» українсько-польського свята стали інтелектуальна гра «Знавці польської мови» та колоритний ярмарок польської кухні.

На завершення Днів Польщі всі учасники та гості відвідали чарівну «Софіївку». Під час мандрівки тінистими алеями і таємничими гротами дендропарку відлунювали, переплітались у гармонійному милозвучному двоголоссі українська та польська мови.

Черкаська область.