У рамках проведення 52-ї Генеральної асамблеї асоціації круїзних портів «Медкруїз» державне підприємство «Одеський морський торговельний порт» підписало в столиці Мальти Ла-Валлетті План дій Чорноморських портів з відродження круїзного судноплавства на три роки. За даними Адміністрації морських портів України (АМПУ), план підтримали президент асоціації «Медкруїз» Айран Пастор і глава щодо Чорноморського регіону Теодора Патрічі. Він передбачає спільне спрамування Чорноморських портів до круїзних ліній з метою повідомлення про безпечну ситуацію в регіоні й готовність приймати пасажирські судна, проведення робочих зустрічей і конференцій Чорноморських портів у 2019 році, включення Чорноморського регіону в маркетинговий план «Медкруїзу» на наступний рік та інші дії.
— Розвиток пасажирського та круїзного сполучення є одним із наших пріоритетів. АМПУ реконструює пасажирські комплекси та морські вокзали для того, щоб забезпечити високий рівень безпеки й сервісу для пасажирів. Активна позиція щодо маркетингу українських портів за кордоном необхідна для залучення круїзних суднозаходів. Ми вважаємо, що повернення круїзного судноплавства в Одеський порт відбудеться найближчим часом, тому що іноземні туристи дійсно зацікавлені в українському туристичному продукті, про що свідчить збільшення кількості суднозаходів річкових круїзних суден в українські порти (Одеса, Усть-Дунайськ, Ізмаїл), — прокоментував керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.
У рамках Генеральної асамблеї делегація АМПУ провела зустрічі з топ-менеджерами круїзних компаній (RoyalCaribbean, CarnivalCruises, AIDACruises) і презентувала позитивну динаміку зростання туристичного потоку в Одесі. Наступна 53-я Генеральна асамблея «Медкруїз» буде проведена в Бургасі (Болгарія), що позитивно вплине на імідж Чорноморського регіону.

Одеса.