Очільник Міністерства оборони України Степан Полторак зустрівся в Одесі зі своїм колегою з Республіки Молдова Еудженом Стурзою.
Міністр оборони України зазначив, що угруповання РФ, яке перебуває на території Придністров’я й загалом на південно-західному напрямку, є загрозою і для України, і для Молдови.
— Вважаю, що нинішня зустріч має велике значення для регіональної безпеки та оборони. Адже Україна та Молдова мають спільні виклики й загрози, — наголосив генерал армії України Степан Полторак.
— Молдова, як ніхто інший розуміє, із чим довелося зіткнутися Україні й виступає за якнайшвидше вирішення кризи, збереження суверенітету й територіальної цілісності України. Ви завжди можете розраховувати на нашу підтримку, так само, як Молдова завжди знає, що Україна підтримує нас», — зазначив Е. Стурза.
Також сторони обговорили питання обміну досвідом із протидії цілій низці гібридних загроз і подальшого співробітництва у сфері реформування збройних сил двох країн.
Степан Полторак зокрема зазначив, що наразі склалися тісні відносини між Одеською військовою академією сухопутних військ і військовою академією Національної Армії Республіки Молдова, розташованої в Кишиневі.
Крім того, сторони домовилися про проведення спільних навчань як на двосторонніх засадах, так і в рамках співробітництва з НАТО й окремими союзниками.

Одеса.