Футбольний турнір організував у рідному місті Калинівка на Вінниччині гравець київського «Динамо» і збірної України Віталій Буяльський. Він, коли гостює у батьків, щоразу навідується до місцевої дитячо-юнацької спортшколи, де його радо зустрічає перший тренер Валерій Катальчук.

Віталій Буяльський охоче фотографувався 
з кожним вихованцем спортшколи,
де сам колись починав грати у футбол.

Щоразу футболіст приходить не з порожніми руками. Цього разу подарував м’ячі, футболки, іншу спортивну амуніцію. Директор школи Сергій Грепечук подякував гостю. Найщасливішими почувалися вихованці закладу.
У турнірі, який провели на стадіоні міської ЗОШ № 3, взяли участь чотири команди — «Буяльський і Друзі», «Фортуна», «Ягуар», «Граніт» (усі вони — учасники обласних змагань). Разом з Буяльським на поле виходив ще один відомий у минулому гравець. Микола Макарчук наприкінці 1990-х років виступав за молодіжну збірну України, був її капітаном. Макарчук нині мешкає у Німеччині, приїхав у гості до рідних, а тут турнір...
Найнапруженішим став поєдинок між фаворитами турніру — «Буяльський і Друзі» та «Граніт». Команда Віталія вже мала святкувати перемогу після забитого ним пенальті. Однак за лічені секунди до фінального свистка «Граніт» влучним ударом відновив рівновагу. Нічия 2:2 дала можливість команді з села Іванів здобути друге місце. На третє вийшла «Фортуна». «Ягуар» став четвертим.
Усі нагороди організатор турніру придбав за власні кошти. Суддею поєдинків був учитель школи № 3 Геннадій Марчук.
— Не думав, що Віталій такий доступний, — каже один з футбольних уболівальників старшого віку. — Після автографа Віталій потиснув руку, відповів на запитання. Молодець земляк!

Віктор СКРИПНИК.
Фото Василя БАБІЯ.

Вінницька область.