Учора вранці у місті Осака — одному з найбільших у Японії — та його околицях стався потужний землетрус магнітудою 6,1. Він забрав життя щонайменше трьох людей, серед них 9-річна дівчинка, яку притиснуло зруйнованою стіною у школі, та літній чоловік, на якого так само впала стіна у власному будинку. Постраждалих налічується понад 217 осіб, повідомляє ВВС.
Учора більшість місцевих аеропортів було закрито, зупинилося залізничне сполучення та робота підприємств. Зауважимо, що у префектурі Осака розташовано багато виробництв, серед яких Panasonic та Daihatsu. Без струму залишилося понад 170 тисяч будинків, подачу газу припинено до понад 100 тисяч будинків. Землетрус також відчувався у таких містах, як Кіото, Нара, Хойго, Шига. Метеорологічна служба попередила про можливість повторних поштовхів у наступні дні. Є також небезпека, що через дощі почнуться зсуви ґрунту.
З наслідками іншого стихійного лиха — виверженням вулкана Фуего — досі борються у Гватемалі. Ознаки активності він почав виявляти на початку цього місяця. На сьогодні лунає чотири-п’ять слабких вибухів на годину, вони супроводжуються викидами вулканічного попелу більш як на 1000 метрів у небо. За цей час, як повідомляють офіційні особи країни, загинуло понад 110 чоловік, а ще 197 вважають зниклими безвісти. Учора влада Гватемали заявила про скасування пошукової операції «через те, що район є непридатним для життя і має високий ризик».