Колишній президент Албанії Салі Беріша ( 1992--1997 рр.), який також був на посаді прем'єр-міністра країни в 2005--2013 роках і керував Демократичною партією, через соціальні мережі закликав до організації "народного бунту" для усунення від влади глави уряду Эді Рама, повідомило македонське інформаційне агентство Макфакс. 

"Або зараз, або ніколи -- потрібно вигнати Эді Рама! Цей антиалбанець замішаний у безлічі злочинних дій, він просто злочинець, людина без батьківщини, яка заради службового крісла готова на все: продати наше море грекам, землю, прийняти в Албанії сотні колишніх терористів з організації "Ісламська держава", вигнати із країни її майбутнє -- молодь. І тільки тому він повинен бути відсторонений від влади. Вірю, що настав час, коли албанці народним бунтом мають вимагати його відставки", -- цитує видання заклик екс-президента з його сторінки у Фейсбуці.

За інформацією албанських ЗМІ, навіть після сходження Беріші з політичного Олімпу він залишається найвпливовішою постаттю серед албанських опозиціонерів. Саме під його керівництвом Демократична партія Албанії відіграла важливу роль у поваленні комуністичної режиму в країні. І до слова 73-річного політика у відставці прислухаються всі. Недарма після його заклику до "народного бунту" у країні виникла напруга, що дуже стурбувало уряд і правлячу Соціалістичну партію.  Албанські політологи вважають, що заклик Беріші направлений до всіх опозиційних партій з метою згуртувати їх і виробити спільну позицію щодо Эді Рама.

Зараз активні протести проти уряду соціалістів постійно веде тільки Демократична партія, а інші партії лише спостерігають за спробами демократів відсторонити Эді Раму від влади. В Албанії не виключають, що Салі Беріша може повернутися в політику й зайняти лідерські позиції в Демократичній партії. Лише йому під силу об'єднати опозицію в боротьбі з режимом Эді Рама.