Парламент Македонії в середу зробив ще один крок до вирішення багаторічного спору із Грецією. Усі 69 депутатів, присутніх на пленарному засіданні, проголосували «за» ратифікацію договору із Грецією, який був підписаний міністрами закордонних справ двох країн минулої неділі.
Щоправда, депутати від опозиційної партії ВМРО-ДПМНЄ не були присутні в залі під час голосування. Перед ним прем’єр-міністр Зоран Заєв пояснив депутатам значимість для країни документа, за який вони повинні віддати свої голоси. «Договір буде початком кінця невизначеності Македонії й дає гідне і прийнятне рішення для двох країн, назавжди підтверджуючи македонську ідентичність і мову... Ми не зраджували нічого, і ніхто не брав нічого, коли ми погоджувалися на географічне найменування. Це був сміливий крок в інтересах майбутнього громадян і наших дітей, мирного майбутнього. Давайте відкинемо всі маніпуляції й дамо шанс цій угоді», — заявив Заєв. Він підкреслив, що договір із Грецією підтримали всі міжнародні партнери країни, що він відкриває їй двері в ЄС і НАТО. Македонський прем’єр очікує, що до кінця червня Рада ЄС назве дату початку переговорів про приєднання, а тема членства Македонії в 
НАТО буде включена до порядку денного на саміті Альянсу, який відбудеться 11 і 12 липня цього року.
Рішення парламенту й текст договору відразу ж був направлений на підпис президенту Македонії Георге Іванову. Згідно з конституцією глава держави повинен підписати документ або накласти на нього вето. В останньому випадку парламент має провести ще одне голосування. Для того щоб договір був ратифікований, за нього має проголосувати 61 депутат. Зараз у Соціал-демократичного союзу Македонії в 120-місному парламенті абсолютна більшість — 64 голоси.
Юристи, які працювали над текстом угоди, врахували ту обставину, що президент не захоче її підписувати. І заклали в документ пункт, який не передбачає його опублікування в Державному виданні. Македонія просто повідомить Грецію, що договір ратифікований вищим органом законодавчої влади. Як зазначають македонські ЗМІ, так вдасться уникнути необхідності в підписі Георге Іванова.