Волонтер Корпусу миру США Шелбі Стукел зустрілася з директором Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитром Обороньком. Вона протягом року працюватиме в громадській організації «Пенітенціарна ініціатива». Через це основний акцент зустрічі було направлено на організацію спільної роботи щодо трудової реабілітації та працевлаштування колишніх ув’язнених. «Фахівці служби зайнятості вже мають певні напрацювання в цьому напрямку, тож, об’єднавши зусилля, ми зможемо отримати кращі результати», — зазначив керівник регіональної служби зайнятості.
Зі свого боку Шелбі Стукел розповіла, як працюють з безробітними в США та поділилася своїми знаннями. Під час діалогу було домовлено наступного тижня організувати презентацію роботи соцслужби працевлаштування США з питань підбору роботи, інтерв’ювання з роботодавцем, складання резюме для працівників регіональної служби зайнятості. Окрім цього, сторони обговорили можливість організації роботи клубу вивчення англійської мови «Englishclub» для фахівців служби зайнятості.
«Сучасна служба зайнятості — це сервісна установа, яка не стоїть на місці, постійно модернізується, впроваджує нові сервіси та проекти. Ми відкриті до спілкування та готові до реалізації нових проектів, що спрямовані на покращення рівня зайнятості жителів Миколаївщини», — зазначив Д. Оборонько.

Миколаївська область.

 

ДОВІДКОВО

Корпус миру є урядовим агентством США, покликання якого — зміцнення миру та дружби між народами. Корпус миру співпрацює з багатьма організаціями, в яких волонтери допомагають розвивати громади, займаються з молоддю, навчають англійської й діляться американською культурою.