Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланд подав офіційне прохання до президента Росії Володимира Путіна помилувати українського режисера Олега Сенцова, який утримується в російській в’язниці і голодує вже 44 дні. Генсек як керівник Ради Європи має право зробити це згідно з Європейською конвенцією з прав людини.
«Документ було відправлено, чекаємо на офіційне підтвердження дипломатичними каналами Росії», — повідомили в прес-службі Ради Європи, пише «Голос Америки».
У свою чергу вчора прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Сенцов не може бути помилуваний на підставі прохання, направленого від імені генсека Ради Європи, повідомляє ТАСС. За його словами, «таке прохання з точки зору російського законодавства не може стати підставою для якихось дій». Окрім того, він зауважив, що не бачив листа про помилування від Яґланда. Відповідаючи на запитання, чи є якийсь зрушення в долі Сенцова, Пєсков відповів негативно.
Тим часом питання українських бранців Кремля стало темою для  обговорення під час нещодавнього візиту до Москви Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша. Про це в понеділок на брифінгу повідомив заступник офіційного представника генсека ООН Фархан Хак, інформує «Інтерфакс-Україна». 
«Генеральний секретар закликав обидві сторони конструктивно працювати над швидким вирішенням цього питання», — додав він.