У Софії у вівторок відбулося позачергове засідання парламенту, на якому депутати розпочали дебати щодо чергового вотуму недовіри уряду Бойко Борисова. Його знову внесла фракція Болгарської соціалістичної партії (БСП), яка переконана, що політика кабінету міністрів у забезпеченні безпеки зазнала повного провалу. Кілька показових убивств бізнесменів, дві гучні втечі рецидивістів із Софійської в'язниці й тюремного гуртожитку в Ловечі дійсно тримали народ у напрузі. А один з утікачів навіть улаштував криваву розбірку зі своїм колишнім співучасником у центрі Ботевграду, де завдяки щасливому збігу обставин ніхто з перехожих не постраждав. Сам же втікач був убитий колишнім співкамерником. 

Депутати від БСП вважають, що уряд нездатний виконувати свої конституційні обов'язки й не може повною мірою забезпечити безпеку громадян. Соціалісти також вказують на те, що в народу немає довіри до органів внутрішніх справ через зростання побутової злочинності в містах, масові грабежі жителів сіл бандами ромів. Наразі понад 75 відсотків крадіжок і розбійних нападів залишаються нерозкритими, а МВС витрачає свій ресурс на охорону гей-парадів, футбольних матчів. Непокоїть болгар і збільшення кількості телефонних афер у країні, але поліція не в змозі знайти й суворо покарати шахраїв, які виманюють у людей похилого віку останні гроші.   

Серед мотивів вотуму недовіри -- і політика уряду у сфері оборони. Стан збройних сил країни в БСП вважають "критичним" і ставлять під сумнів її оборонні можливості. Правляча партія ГЄРБ звинувачує в занепаді обороноздатності армії саме соціалістів, які, перебуваючи при владі, занедбали її переозброєння. 

Згідно з регламентом голосування про вотум недовіри уряду відбудеться  найближчої п'ятниці. Але він навряд чи знайде підтримку -- в опозиції не вистачає голосів для того, щоб відправити кабінет міністрів Бойко Борисова у відставку. Тому голосування вважають черговим холостим пострілом і бажанням соціалістів попіаритися.