Третій рік поспіль компанія «Агропродсервіс» організовує в Настасові на Тернопільщині Міжнародний форум аграрних інновацій «Нове зернятко». Учасники та гості заходу зібралися, аби обговорити перспективи аграрної галузі, обмінятися досвідом і знайти партнерів для ведення власної справи. Також багатьох зацікавили демонстраційні й товарні посіви компанії, новинки у сфері родючих гібридів різноманітних сільськогосподарських культур. Форум став майданчиком для спілкування з виробниками й дистриб’юторами засобів захисту рослин, добрив, насіння.

«Не кожному вдається нині полетіти в Австралію чи Америку, щоб перейняти передовий досвід. А тут українські фермери можуть дізнатися чимало нового й застосувати ці знання та досвід. Тому такі семінари, такі інноваційні форуми, як «Нове зернятко», дають поштовх національній економіці», — зазначив генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський.
За три роки форум аграрних інновацій зріс не лише за рівнем організації, а й за кількістю партнерів. «Три роки тому ця виставка — День поля «Нове зернятко» — робилася з нічого, з маленьких демонстрацій, — пригадує голова Аграрної партії України Віталій Скоцик. — А сьогодні це міжнародний захід. Про що це свідчить? Ми вміємо працювати, ми знаємо, як працювати, ми вміємо виробляти».
Як наголосив заступник міністра агрополітики Віктор Шеремета, такі форуми допомагають аграріям обмінюватися досвідом, знайомитися з новими технологіями та залучати партнерів: «Представлені зразки — це те, що можуть фермери застосовувати в себе на полях, і, відповідно, отримувати кращі результати».
Цього року ІІІ Міжнародний форум аграрних інновацій «Нове зернятко» тривав два дні, участь у заході взяли 94 компанії.

Надія МИКОЛАЙЧУК.
Фото надано прес-службою ПАП «Агропродсервіс».