Двоє українських дайверів — Всеволод Коробов та Максим Полежака — брали участь в операції з порятунку 12 дітей, котрі разом з тренером опинились в затопленій печері Кхао Луанг в Таїланді, пише ВВС. Вони провели там дев’ять днів, поки до них не дісталися рятувальники. «Група інструкторів, зокрема, двоє людей з України — я та мій друг Максим, прилетіла минулої п’ятниці як волонтери. Нашим завданням було навчити тайських «морських котиків» пірнати у таких складних печерах, оскільки з’ясувалося, що в них немає досвіду такого занурення. Ми допомагали їм у цьому. Побачивши, що від нас буде користь, тайські військові включили нас в команду підтримки. Ми проходили найскладнішу трикілометрову ділянку в затопленій печері, допомагали нести обладнання, прокладали мотузки для дайверів», — розповів Всеволод.
Наразі рятувальники шукають способи, аби визволити дітей з пастки. Якщо  це не вдасться зробити найближчими днями, то через сильні дощі діти можуть залишатися там кілька місяців.
Нагадаємо, наприкінці червня дванадцять футболістів-підлітків юнацької команди «Академія диких кабанів» і тренер загубилися в печері Кхао Луанг на півночі Таїланду. Хлопці пішли на прогулянку серед скель, але їх подорож перервала злива. Саме негода і вода, що залила печеру, завадили їм вчасно вийти з неї.