Вища виборча рада Туреччини оголосила остаточні результати дострокових президентських і парламентських виборів, що відбувалися 24 червня. Президент Реджеп Тайїп Ердоган набрав на них 52,59 відсотка голосів громадян, Мухаррем Індже -- 30,64, Селахаттін Демірташ -- 8,4, Мераль Акшенер -- 7,29. 

На парламентських виборах правляча Партія справедливості й розвитку (ПСР) одержала голоси 42,56 відсотка громадян, Народно-республіканська партія (НРП) -- 22,65, Партія націоналістичного руху (ПНД) -- 11,10, Хороша партія -- 9,96, Партія демократії народів (ПДН) -- 11,70, Партія благоденства (ПБ) -- 1,34 і Партія «Батьківщина» (ПР) -- 0,23.

Розподілено й кількість депутатських мандатів, які отримають політичні партії, що пройшли в парламент. У Партії справедливості й розвитку -- 295 місць (із 600), НРП -- 146, ПДН -- 67, ПНД -- 49, Хорошої партії -- 43 місця.  У суботу, 7 липня, нові депутати вперше зберуться у Великих Національних Зборах Туреччини й присягнуть на вірність країні, народу й конституції. 

Уже оголошено, що церемонія інавгурації президента Туреччини Реджепа  Ердогана відбудеться 9 липня у Великих Національних Зборах Туреччини. Він складне присягу о 16.00, а потім уже в президентській резиденції відбудеться  церемонія, присвячена переходу Туреччини від парламентської до президентської системи правління. Її сценарій поки що не розголошується, але згідно з новою системою керування країною це буде перший вступ Ердогана на посаду  президента. 

Очікується, що цього самого дня він оголосить про новий склад уряду Туреччини, який одразу приступиться до роботи під його безпосереднім керівництвом, бо посада прем'єра в новій системі керування країною не передбачена.