Україна стягнула з російського «Газпрому» понад 100 мільйонів гривень у межах виконання рішення Стокгольмського арбітражу, повідомив на сторінці в Twitter міністр юстиції Павло Петренко: «Ми вже стягнули понад 100 мільйонів гривень з «Газпрому» на користь держави. Також були арештовані та направлені на реалізацію корпоративні права цієї компанії вартістю приблизно в 600 млн гривень». Він додав, що наразі Мін’юст веде переговори з іноземними юридичними радниками про стратегію стягнення з російської компанії ще 172 мільярдів гривень боргу.
Нагадаємо, 28 лютого цього року російський монополіст «Газпром» програв судову тяжбу з «Нафтогазом» у Стокгольмському арбітражі за транзитним контрактом, за рішенням якого російська компанія має виплатити українській стороні 4,6 млрд доларів. При цьому з урахуванням рішення арбітражу за контрактом на постачання газу остаточна сума розрахунків між компаніями становить 2,6 млрд доларів на користь «Нафтогазу».
Наприкінці травня «Нафтогаз України» почав процес примусового стягнення з «Газпрому» боргу в зарубіжних судах, інформує УНІАН.