У середу чимало балканських видань опублікувало інформацію російського інформаційного агентства ТАСС про те, що Росія одержала від Сербії офіційну заявку на доставку зенітно-ракетної системи С-300ПМУ-2 зі строком виконання у 2021 році. При цьому ТАСС посилалося на своє анонімне військово-дипломатичне джерело. А вже в четвер міністерство оборони Сербії спростувало це фейкове повідомлення російського агентства, розтиражоване в сербських та інших балканських ЗМІ. 
У балканських ЗМІ нагадують, що в квітні 2017 року Александр Вучич, який тоді займав посаду прем’єр-міністра Сербії, заявив, що країна хотіла б мати на озброєнні комплекси З-300 «Фаворит». Але назвав їх «надмірно дорогими» для Сербії. З Росії надійшла пропозиція про певні знижки, але з балканської країни не відреагували на неї.
У Сербії вже поширено повідомлення, що президент Росії приїде до Белграда у листопаді, коли тут відбуватимуться заходи, присвячені закінченню Першої світової війни. Македонські ЗМІ зазначили, що Путін привезе із собою як подарунок Сербії бронетранспортери та інше озброєння, що не може не хвилювати сусідні з нею країни регіону.