Торік восени Конституційний суд ФРН зобов’язав уряд урегулювати правовий статус людей, чию стать неможливо визначити однозначно. 
Міністерство внутрішніх справ представило законопроект, котрий передбачає новий пункт у графі «стать» — «інше». Кабінет Меркель має виконати рішення суду до кінця року. Щоправда, фахівці в цій царині ще не знайшли для неї назви.
Коли народжується немовля, то його зазвичай ідентифікують як хлопчика чи дівчинку. Але досить часто буває так, що статеві органи, гормональне тло чи набір хромосом не дають змоги однозначно віднести людину до чоловічої чи жіночої статі.
У Німеччині мешкає 160 тисяч інтерсекс-осіб. У разі, якщо закон буде ухвалено, то вже з 2019 року, за неоднозначних біологічних ознак, новонароджених записуватимуть по-новому. Також усі громадяни, котрі мають ознаки обох статей, матимуть змогу змінити відповідний запис в офіційних документах, утім, лише за наявності медичного висновку, повідомляє видання Berliner Morgenpost.
Формально у державних органів за ідентифікації статі була і залишається ще одна опція — залишити графу незаповненою. Це можливо робити вже з 2013 року. Але такий варіант розв’язання питання реєстрації інтерсексуалів не влаштовує Конституційний суд ФРН. На його розуміння, це означає відсутність у людини статевої приналежності загалом.

Берлін.