Досить оригінальний спосіб покращити харчування в комунальних бюджетних закладах винайшло керівництво Херсонської обласної ради. 
Після моніторингу стану справ з’ясувалося, що директори інтернатів, спортивних училищ та геріатричних пансіонатів або систематично закуповують продукти за завищеними цінами, або приховують інформацію про закупівлі, яка має бути відкритою. За такі махінації очільникам п’яти закладів оголосили догани. Але тим не обмежилися. Голова облради Владислав Мангер зобов’язав адміністрацію закладів освіти та соціального захисту щоденно викладати на свої офіційні сайти не тільки меню, а й фотографії готових страв з нього. І це не усна вказівка, а його особисте письмове розпорядження за номером 137. Причому виконання розпорядження апарат облради має постійно контролювати.
Утім, херсонці дуже сумніваються, що прогресивний варіант з «фотофіксацією» сніданків, обідів і вечерь буде дієвим. По-перше, зображення на комп’ютері і підправити можна. А по-друге, з фото не зрозумієш, який харч на смак — картинка може бути якою завгодно гарною, та до шлунку його заледве «втрамбуєш».

Херсон.