У Яворівському районі Львівської області відбулась офіційна церемонія відкриття притулку для бурих ведмедів «Домажир», який розташований неподалік однойменного села. 

Роботи з його відкриття розпочалися ще у 2014 році, коли міжнародний фонд «Чотири лапи» та Львівська ОДА підписали Меморандум про співпрацю — повідомили нашому кореспонденту у облдержадміністрації. Цей рекреаційний центр створений для порятунку бурих ведмедів і має допомагати клишоногим, забираючи їх із пересувних зоопарків, ресторанів та цирків для реабілітації та відновлення природного балансу тварин. Загалом Європейський банк реконструкції та розвитку інвестував у цей проект 1,2 млн євро, а збудований він на території біосферного резервату «Розточчя».
Нині у притулку — 8 ведмедів. Умови утримання тварин максимально наближені до природних. Тут є все, що потрібно клишоногим для нормального життя. Річ у тім, що попередні господарі утримували ведмедів у клітках площею кілька квадратних метрів, вони не мали належного догляду та харчування. А тут у кожного персональна територія площею півгектара. Загальна ж територія — 20 га, розповів директор притулку Ігор Николин.

Олександр СИРЦОВ.
Фото прес-служби ЛОДА.