Американська незалежна християнська кіностудія та телевізійна студія Pure Flix планують зняти фільм про підлітків, що застрягли в печері в Таїланді, повідомляє AP. «Ми зрозуміли, що вийде неймовірно надихаючий фільм. Як і багато людей, ми знаємо, що сьогодні в світі мало позитивних новин», — заявив співзасновник Pure Flix Майкл Скотт.
Зйомки відбуватимуться у Таїланді, й попередній бюджет стрічки — 30—60 мільйонів доларів.
Нагадаємо, в печері Кхао Луанг з 23 червня було заблоковано 12 гравців футбольної команди та їхнього тренера, які вирушили туди на екскурсію. Їх знайшли за дев’ять днів, але через складнощі з доступом до місця знаходження порятунок тривав тиждень. Врятувати всіх вдалося у вівторок, 10 липня. На жаль, під час рятувальної операції загинув таїландський «морський котик» — йому не вистачило повітря. Зараз усі діти і їхній тренер перебувають в лікарні. Медики кажуть, що підлітки почуваються добре, але в лікарні їм доведеться провести тиждень. Тривале перебування під землею призвело до розвитку легеневих інфекцій. У компанії Pure Flix наголошують, що не будуть тривожити сім’ї хлопчиків до повної їхньої реабілітації.
Ситуація із порятунком дітей набула такого світового розголосу, що тайці подумують, аби зробити печеру Кхао Луанг туристичною пам’яткою.