Глави МЗС країн «Великої сімки» (G7) закликали Росію співпрацювати зі слідством, щоб встановити істину і досягти справедливості щодо жертв МН17. Відповідну заяву оприлюднило МЗС Канади, яка головує у G7, напередодні річниці катастрофи малайзійського літака, збитого 17 липня 2014 року бойовиками над окупованим Донбасом, внаслідок чого загинуло 298 осіб.
У документі наголошується, що міністри цілком підтримують роботу Міжнародної слідчої групи, яка розслідує катастрофу. «Висновки групи про роль Росії у збитті MH17 є переконливими, значними і глибоко тривожними», — йдеться у заяві.
Глави МЗС закликали РФ повною мірою співпрацювати зі слідством, а також надати Австралії та Нідерландам відповіді на всі запитання щодо розслідування трагедії: «Відповідно до міжнародного права, винний у запуску ракети «Бук» російського виробництва, яка збила цивільний літак, має нести відповідальність».
Нагадаємо, у травні 2018 року Міжнародна слідча група представила додаткові докази щодо ключової ролі РФ у трагічній катастрофі лайнера. Група дійшла висновку, що ЗРК «Бук», пострілом з якого був збитий літак, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді збройних сил РФ, яка дислокується в Курську. Згодом стало відомо, що уряд Нідерландів почав здійснювати кроки для притягнення Росії до відповідальності за збиття літака рейсу MH17.