Протягом навчального візиту до Польщі представники органів державної влади та місцевого самоврядування Луганщини на власні очі переконались у позитивному впливі реформи децентралізації на розвиток регіонів сусідньої держави. Зокрема, вони відзначили досвід у розвитку кадрового потенціалу органів місцевого самоврядування в територіальних громадах стосовно надання послуг та прийняття управлінських рішень із залученням громадськості, стратегічне планування розвитку громад, чинні програми з підвищення кваліфікації фахівців місцевого самоврядування тощо.
Зокрема, бургомістр міста Лібьонж пан Яцек Лятко презентував свій повіт та реалізовані проекти, серед яких: ремонт дороги, 3D-кінотеатр і будівництво сучасного спортивного комплексу з басейном за рахунок коштів Європейського Союзу.
До речі, можливість залучати структурні фонди ЄС внесла суттєві зміни в країну. Регіони залучають інвестиції, створюють нові підприємства та, відповідно, робочі місця. Одним з важливих елементів польських реформ є прозорість влади. «Досвід Польщі допомагає побачити сучасний вектор розвитку і зрозуміти, як Україні стати розвиненою країною та повноправним членом Європейського Союзу», — зазначають луганчани.

Луганська область.