Обсяг газу в підземних сховищах України станом на 15 липня збільшився до 11,991 млрд куб. м, передає УНН з посиланням на дані ПАТ «Укртрансгаз». За останніми даними, за добу в ПСГ України було закачано 55,25 млн куб. м газу. Протягом доби з ПСГ України газ не відбирали. При цьому в даних за 15 липня вказано, що в Україну за добу надійшло зі Словаччини 18,92 млн куб. м, Угорщини — 16,32 млн куб. м, Польщі — 2,89 млн куб. м газу. Тож нині українські ПСГ заповнені на 38 відсотків.
Варто також зазначити, що вчора в Берліні відбулися тристоронні консультації між Україною, Європейським Союзом і Росією стосовно умов, за якими з 1 січня 2020 року до країн ЄС транспортуватимуть українськими газопроводами російський газ. Переважно переговори були зосереджені на планах «Газпрому» щодо будівництва газопроводу «Північний потік-2» та його введення в експлуатацію до кінця 2019 року. Проект передбачає постачання сировини до Німеччини через Балтійське море в обхід України.
Раніше президент США Дональд Трамп назвав «жахливою помилкою» російський проект газогону «Північний потік-2», а Президент України Петро Порошенко закликав Європейський Союз зупинити побудову газогону.