Виходи на полонини, змагання та конкурси, конференції, гуцульське весілля, фестиваль пива, виступи фольклорних колективів — усе це чекає на відвідувачів XXV Міжнародного гуцульського фестивалю.

Він триватиме з 21 до 29 липня в населених пунктах Яремчанської міської ради.

Фестиваль розпочнеться конференцією «Дора — колиска духовності Гуцульщини». 22 липня варто відвідати свято гуцульської страви в Поляниці. Наступного дня в Татарові відбудеться турнір із аркану, а 24 липня — опришківські змагання у Ворохті. 25 липня охочі зможуть подивитися обрядове дійство «Гуцульське весілля» та відвідати показ гуцульського вбрання і прикрас у мікрорайоні Ямна. Наступного дня на полонині Ґорґани святкуватимуть «Полонинський клич». А в Микуличині тим часом триватиме фестиваль гуцульського пива.
27 липня на полонині Перці в Яблуниці відбудеться свято гуцульської фіри. А в Яремчі запрошують на науково-практичну конференцію «Гуцульщина — ХХІ сторіччя: проблеми й перспективи збереження гірської природи та етнічної культури в гуцульському регіоні Українських Карпат в умовах глобалізації». У тому ж місті наступного дня відбудуться конкурсні програми. А завершить дійство 29 липня гала-концерт переможців фестивалю та відомих артистів.
Тим часом напередодні фестивалю вийшов з друку черговий випуск журналу «Гуцульщина». Значну частину новинки присвячено історико-культурній і туристичній привабливості населених пунктів Яремчанської міськради. Є тут розповіді про іменитих художників та народних умільців. Окремі розділи відведено різним районам Гуцулії.

Людмила СТРАЖНИК.
Фото автора та надано Яремчанською міською радою.