За добу (дані штабу ООС на 27.07) російсько-окупаційні війська прицільно обстріляли наші оборонні позиції. Унаслідок бойових дій один український військовий загинув, один зазнав поранення.

Як інформує українська сторона СЦКК, збройні формування РФ, не-зважаючи на домовленості з відведення озброєння, активно нарощують кількість військової техніки поблизу лінії розмежування. «Спостерігачі фіксують численні факти переміщення військової техніки за межами виділених місць зберігання озброєння, а також ведення робіт з облаштування позицій у не підконтрольних уряду України районах», — сказано в повідомленні. Зокрема, зафіксовано переміщення значної кількості броньованої техніки (БМП, БТР) та особового складу проросійських сил, спостерігається ведення збройними формуваннями РФ інженерних робіт з облаштування й удосконалення позицій у займаних ними районах.

«СЦКК розцінює вказані заходи, здійснювані ворогом усупереч усім домовленостям і зобов’язанням з розмежування сторін і відведення бойової техніки як ознаку підготовки збройних формувань РФ до активних дій з метою подальшого загострення ситуації на лінії зіткнення», — зазначає українська сторона СЦКК.

А за даними Головного управління розвідки МОУ, командування російських окупаційних військ продовжує практику підготовки так званих військовослужбовців 1 і 2 АК окупантів за окремими військовими спеціальностями на території Росії. Зокрема, на одному з полігонів Ростовської області здійснюється підготовка диверсійно-розвідувальних груп. Кандидати визначаються за результатами ретельного відбору як із числа місцевих бойовиків, так і серед російських найманців (громадян РФ). Основу курсу становлять вогнева підготовка з використанням зброї різного типу, рукопашний бій і мінно-вибухова справа. Заняття проходять під керівництвом інструкторів підрозділів спеціального призначення ЗС РФ.

Тим часом Кремль продовжує приховувати розміри своїх військових втрат у гібридній війні в Україні та Сирії. Про це повідомив керівник апарату Голови СБУ Ігор Гуськов, передає прес-служба відомства. Він відзначив, що СБУ продовжує інформувати громадськість про злочини і втрати найманців ПВК «Вагнера». У лютому 2018 року вони зазнали величезних втрат на території Сирії під час так званого «пригожинського наступу». Після появи інформації в ЗМІ про деяких загиблих вищим керівництвом РФ було віддано цинічний наказ повністю приховати інформацію про втрати від російської громадськості напередодні виборів Президента РФ.