«Зоря» (Україна, Луганськ) — «Брага» (Португалія). 1:1. Голи: Орта, 69, Караваєв, 72.

«Зоря»: Луїс Феліпе, Тимчик, Сваток, Вернидуб, Михайличенко, Сілас (Гордієнко, 66), Харатін, Караваєв, Ледньов (Кочергін, 71), Хомченовський, Рафаел Ратао (Кабаєв, 73). Тренер — Юрій Вернидуб.
«Брага»: Матеус, Гойяно, Віана, Сілва, Секейр, Есгаю, Новайш (Рікардо, 89), Клау, Франсержіо, Едуарду (Соуза, 77), Орта (Мартінш, 89). Тренер — Абел Феррейра.

Рефері — Тобіас Вельц (Німеччина).

Запоріжжя. «Славутич-Арена». 25 градусів. 5 365 глядачів.

Момент матчу «Зоря» — «Брага».

Фото ФК «Зоря».

Із перших хвилин гості виявили активність і агресивність, змусили оборону і воротаря «Зорі» працювати на повну потужність. Вони застосовували удари здалеку і використовували своїх швидких виконавців на флангах.

Луганчани свій перший момент створили на 19-й хвилині. Після прострільної передачі Хомченовського з лівого флангу м’яч відскочив до Караваєва, а той, перебуваючи майже без опіки, пробив над поперечиною метрів з десяти. Перший тайм «Зоря» провела обережно, хоча зі швидких контратак їй можна було чогось таки досягти.

Другу половину знову активніше почала «Брага», яка тоді переважала господарів у швидкості. Дуже небезпечний момент біля воріт «Зорі» виник, коли неузгодженість в обороні дозволила ніким не прикритому Орті пробити з лінії воротарського майданчика. Але, на щастя, м’яч влучив у поперечину і відскочив у поле.

Гості продовжували атакувати і згодом відкрили рахунок. М’яч відскочив до активного Орти, а той із кількох метрів «пробив» Луїса Феліпе.

Юрій Вернидуб миттєво випустив на поле Кочергіна замість Ледньова. Це спрацювало одразу. Саме свіжий Кочергін поборовся за м’яч на другому поверсі та головою скинув його на Караваєва, який ефектною дугою влучив у дальню «дев’ятку».

Цей успіх помітно додав сил футболістам «Зорі», які почали діяти набагато сміливіше. Однак вирвати перемогу їм не вдалося. Хоча на останніх хвилинах Михайличенко втратив розкішну нагоду, не зумівши акцентовано пробити після сольного проходу.

Матч у відповідь відбудеться 16 серпня у Бразі. Щоб пройти далі, «Зорі» треба вигравати з будь-яким рахунком або сподіватись на результативну нічию (2:2, 3:3...). Отже, ще не все так безнадійно. Треба лише дуже постаратися...

***

Із матчів цього дня до себе привернув увагу поєдинок у Мінську, де місцеве «Динамо» познущалося над пітерським «Зенітом». Мінчани декласували гостей — 4:0. Усі 90 хвилин у складі господарів провів екс-гравець київського «Динамо» Микита Корзун.
Ця поразка стала найвідчутнішою для росіян у європейських турнірах із 1989 року. Тоді в Кубку УЕФА «Зеніт» програв німецькому «Штутгарту» — 0:5.