З вересня Закарпаття переходить на цифрове телемовлення. Про специфіку переходу на цифровий формат телебачення розповіли під час прес-конференції в Ужгороді. Із журналістами зустрілися заступник голови ОДА Ярослав Галас, представник Нацради з питань телебачення і радіомовлення у Закарпатській області Іван Кузьма, в.о. директора Закарпатської філії Концерну РРТ Микола Мага.
Припинення використання аналогового сигналу передбачено відповідною постановою Кабміну та міжнародними домовленостями з ЄС. Пілотне відключення місяць тому відбулося в Києві та Кіровоградській області, на черзі — решта території України.
«Відключення не зачепить суспільного мовника і ті канали, які не мають альтернативи аналоговому сигналу. На території області це стосується Закарпатської філії ПАТ НСТУ «Тиса-1» та ТРК «Хуст», — цитує Ярослава Галаса прес-служба ОДА.
Закарпатська область стала однією з перших трьох в Україні, де відбувся прорахунок частотного ресурсу для цифрового телемовлення. Перелік населених пунктів, у яких створено мережі цифрового мовлення з використанням наявних веж, налічує загалом 26 міст, селищ і сіл в 11 районах.
«Нині у нас працює шість передавачів цифрового сигналу — в Ужгороді, Мукачеві, Сваляві, Хусті, Великому Березному та Рахові. Загалом покриття цифрового сигналу на сьогодні охоплює понад 50 відсотків населення області», — поінформував Микола Мага.

Ужгород.