Сучасний комплекс, до якого входять школа, дитячий садок і амбулаторія, відкрили у понеділок, 3 вересня, у селі Вишка Великоберезнянського району на Закарпатті.

На знімку: під час відкриття триєдиного комплексу.

— У нас є правило: насамперед звертати увагу не на успішні проекти, а на ті, що потребують нашого втручання і реагування, — наводить виступ голови ОДА Геннадія Москаля під час свята Першого дзвоника у цьому високогірному селі його прес-служба.
За його словами, школа у Вишці — один із таких об’єктів. У майбутньому біля закладу з’явиться сучасний спортивний майданчик зі штучним покриттям, а в подальшій перспективі школа набуде й третього ступеня, щоб випускникам-дев’ятикласникам не доводилося продовжувати навчання в сусідніх селах. Далі Г. Москаль додав: незважаючи на те, що по країні закрили чимало навчальних закладів у зв’язку з реформуванням системи освіти, на Закарпатті не лише не ліквідували жодного навчального закладу, а й відкрили два — у Вишці на Великоберезнянщині та у Костилівці на Рахівщині, де третього вересня вперше дзвінок покликав дітей на уроки. Наступного ж року в області планують відкрити ще чотири нові школи.
Загальноосвітню школу І—ІІ ступенів у Вишці почали будувати десять років тому, однак через фінансову кризу роботи заморозили. З ініціативи Геннадія Москаля, наголошує прес-служба ОДА, будівництво відновили за кошти місцевого бюджету та Державного фонду регіонального розвитку і завершили в рекордні два роки. У будівлі зробили ремонт, провели утеплювальні роботи, проклали сучасні комунікації, накрили будинок дахом із металочерепиці. Тепер заклад обладнано за останніми вимогами «Нової української школи», включно із мультимедійним та комп’ютерним устаткуванням, а садок уже готовий до прийому малечі. До будівлі проклали нову асфальтовану дорогу, а навколо — доріжки з бруківки.
Наразі учні 1—9-х класів стали до навчання, а 15 дошкільнят уже випробували спальну та ігрову кімнати дитячого садочка. У найближчі кілька тижнів дитсадок запрацює на повну силу. Також у цій будівлі розташовується фельдшерсько-акушерський пункт, який до того приймав пацієнтів у не пристосованому для цього приміщенні. Нині фахівці мають відповідне обладнання, сучасні меблі, просторі кабінети.

Василь НИТКА.
Фото надано прес-службою ОДА.