Слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду за результатами розгляду клопотання слідчого, погодженого процесуальним прокурором прокуратури Закарпатської області, у четвер, 6 вересня, міському голові Ужгорода Богдану Андріїву обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці. При цьому судом визначено альтернативний запобіжний захід — заставу в розмірі 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 440 тис. грн, та покладено на підозрюваного низку зобов’язань, зокрема прибувати до слідчого, прокурора чи суду на їхню першу вимогу та повідомляти про зміну свого місця проживання.

Цей запобіжний захід, як поінформувала «Голос України» речниця прокуратури області Марина Безега, обрано в рамках кримінального провадження щодо підозри міського голови у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата коштів, вчинена шляхом зловживання своїм службовим становищем, в особливо великому розмірі) та ч. 2 ст. 28 — ч. 2 ст. 366 КК України (співучасть за попередньою змовою в службовому підробленні документів), а саме розтрата 6,5 млн грн бюджетних коштів, що виділялися на реконструкцію пам’ятки архітектури національного значення «Амбар та винний льох XVII століття» (відома як «Совине гніздо»).
Як стало відомо, заставу внесено. Таким чином посадовець уникнув взяття під варту (див. також «Голос України» за 31 серпня).
До речі, на суд приходив і голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль і заявив, що бере підозрюваного на поруки.
Подальше досудове розслідування триває.

Ужгород.