Голова Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря вшанував пам’ять жертв Бабиного Яру — одного із найжахливіших символів Голокосту. 
«Лише 29 та 30 вересня 1941 року в Бабиному Яру в Києві було вбито майже 34 тисячі євреїв, яких нищили тільки за те, що вони були євреями. Масові розстріли в Бабиному Яру проводилися аж до визволення Києва від німецької окупації. У 1941—1943 роках Бабин Яр став місцем, де страчували євреїв, українців, поляків, росіян, литовців, ромів, в’язнів Сирецького концтабору, радянських військовополонених, членів Організації українських націоналістів, порушників комендантської години, душевнохворих та інших», — сказав він і наголосив: «Усього за три роки окупації тут закатували щонайменше 100 тисяч людей різних національностей, віросповідань і політичних поглядів».
«Тривалий час радянська влада намагалася замовчати трагедію в Бабиному Яру. У 2016 році СБУ оприлюднила архівні документи про боротьбу КДБ із пам’яттю про Бабин Яр. Замовчування історичної правди, злочинного нехтування правами є також злочином. Такі трагічні сторінки не можна забувати хоча б тому, щоб запобігти повторенню злочинів проти людяності», — підкреслив Григорій Немиря.
Вшановуючи пам’ять жертв Бабиного Яру, голова комітету закликав українське суспільство до консолідації зусиль в обстоюванні та дотриманні основоположних прав та свобод людини в нашій державі. «У сучасній Україні не має бути місця антисемітизму, шовінізму, расизму, ксенофобії та нетерпимості», — наголосив Григорій Немиря.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.