Народні депутати України від Львівщини Микола Величкович, Михайло Бондар, Михайло Хміль, Ярослав Дубневич та Володимир Парасюк під час зустрічі з очільниками області обговорили проекти законів, важливі для цього регіону.

Народні депутати від Львівщини Микола Величкович, Михайло Бондар, Михайло Хміль, Ярослав Дубневич та заступник голови обласної ради Володимир Гірняк під час обговорення.

Фото прес-служби обласної ради.

«Ми чудово знаємо проблеми області, слабкі й сильні сторони економіки і готові підтримати кроки, які пропонує місцева влада для розвитку і процвітання нашого краю», — заявив Михайло Хміль, один із найактивніших львівських депутатів, який часто переймається проблемами соціально-економічного розвитку Львівщини.
Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин привернув увагу присутніх до транскордонної співпраці. Львівщина виграла спільні проекти ЄС у рамках програми «Польща—Білорусь—Україна», які стосуються екології, історико-культурної спадщини, доріг. В угоді Єврокомісії передбачено співфінансування від української сторони на початковому етапі 10 відсотків і наприкінці ще 15 відсотків від загальної су-ми. Внесок українських партнерів — це сотні мільйонів гривень, які не під силу виділити з місцевих бюджетів.
«Однак розуміємо, що на перспективу після 2020 року діятимуть інші правила і ми вкладатимемо не 25 на кожен проект, який фінансується Єврокомісією, а всі 100 відсотків, — розповів Олександр Ганущин. — І тільки тоді, коли здамо проект, відповідно до програми транскордонної співпраці нам повернуть ці затрати».
Отож, вважає Олександр Ганущин, необхідно передбачити у проекті закону «Про державний бюджет на 2019 рік» фінансування проектів транскордонної співпраці.
Що стосується пріоритетних напрямів розвитку Львівщини на 2019 рік, як розповіли в обласній раді, цей регіон претендує на продовження митного експерименту щодо фінансування ремонту доріг, збільшення субвенції в галузі охорони здоров’я для придбання медичного обладнання, а також продовження фінансування вищих навчальних закладів I—II рівнів акредитації з держбюджету.

Львів.