Завдяки розвитку дорожньої інфраструктури на території Тернопільської області істотно збільшився транспортний потік. Про це поінформував голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна під час презентації новоствореної інтерактивної туристичної карти області.

 

Степан Барна (в центрі), Ростислав Яцків (праворуч) та Володимир Подобівський.

Фото надано прес-службою Тернопільської ОДА.

«Дорогою «Тернопіль—Львів» упродовж року проїжджають майже два мільйони осіб. Транспортний потік через область збільшився із 15 тисяч у 2017 році, до 32 тисяч автомобілів нині. Це добра динаміка, яка свідчить про туристичний розвиток і потенціал Тернопільщини», — наголосив очільник області. Він також зазначив, що в розвиток туристичної інфраструктури робляться капітальні вкладення, яких раніше не було: «Радий, що з’являються нові можливості, завдяки яким мандрівники отримуватимуть задоволення, а область розвиватиме економіку. Серед вдалих туристичних проектів, наприклад, — завершення будівництва дороги до печери Кришталева в селі Кривче. Проте ми не плануємо зупинятися й працюємо далі. Зокрема, над створенням під’їзних шляхів до печери Вертеба», — підкреслив Степан Барна.
На початку жовтня обласна державна адміністрація оголосить про відбір проектів, які фінансуватимуть у 2019 році за рахунок коштів з Державного фонду регіонального розвитку. Із майже 200 мільйонів гривень наступного року щонайменше десять відсотків планують спрямувати на реалізацію проектів розвитку туристичної інфраструктури на Тернопіллі.
Ще один крок до промоції місцевого туризму — унікальна інтерактивна туристична карта Тернопільщини, яку презентували в обласній державній адміністрації з нагоди відзначення Все-світнього дня туризму й Дня туризму в Україні. Її особливість — мультимовність. Тому туристи з легкістю можуть дізнатися інформацію одразу на кількох мовах: українській, англійській, польській та російській. Також у планах додати ще й китайську мову.
«На мапі зібрано інформацію про 105 визначних туристичних об’єктів області. Але цей список доповнюватимемо, — зазначив розробник інтерактивної туристичної карти, керівник «МagneticOne Municipal Technologies» Володимир Подобівський, — Адже в Тернопільській області найбільше замків на території нашої країни, найдовша на Євразійському континенті печера «Оптимістична» і 235 дерев’яних храмів. Інтерактивна карта унікальна та розроблена на американській платформі. Зайшовши на ресурс, туристи зможуть знайти інформацію про кожен об’єкт та переглянути його фото. Також можна змінювати картографічну основу і точно визначати місце розташування того чи іншого об’єкта». Для зручності карту поділили на райони та впорядкували все за категоріями.
Уже традицією стало проведення обласного конкурсу «Сім чудес Тернопілля». Його щорічно організовує відділ туризму обласної державної адміністрації. За словами начальника цього відділу Ростислава Яцківа, конкурс проводять, щоб виявити й популяризувати унікальні та цікаві історичні, природні, культурні, архітектурні об’єкти, розташовані на території області. Нагороди отримали сім номінантів з Бучацького, Збаразького, Борщівського, Кременецького і Тернопільського районів. Переможців визначали за підсумками експертного та інтернет-голосування.

Тернопільська область.