Шановні друзі!

Щиро вітаю з 40-річчям молодого портово-промислового міста.
Історія Южного почалася з будівництва Одеського припортового заводу та Морського торговельного порту «Южний». І нині цей унікальний морський порт, де навігація відкрита цілий рік, і одне з найбільших підприємств хімічної галузі України успішно працюють разом на благо Одещини і всієї країни.
Приємно відзначити, що Южне йде в ногу з викликами часу — налагоджено співпрацю з представниками бізнесу для подальшого розвитку територіальної громади, плідно підтримуються зовнішньоекономічні зв’язки з містами-побратимами, розвивається туристично-рекреаційна галузь.
Ваше місто портовиків, хіміків, будівельників не лише на-пружено працює, а й славиться спортивними досягненнями, творами аматорів народного мистецтва, творчими колективами та фестивалями. З кожним роком Южне зростає, набуває європейських рис, ошатнішає. І це ваша заслуга, дорогі городяни.
У цей знаменний день від усього серця бажаю вам плекати та примножувати здобуте, із впевненістю та натхненням будувати щасливе майбутнє. Міцного здоров’я вам, родинного добробуту, мирного неба та злагоди!
Нехай Южне завжди сяє унікальною перлиною в неповторному намисті міст українського Причорномор’я, де комфортно жити і творити і де збуваються найзаповітніші мрії!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.