У вівторок депутати Київради продовжили розгляд питань, винесених на сесію 27 вересня. Затвердили програму зайнятості населення на 2018—2020 роки.
Згідно з документом, працевлаштовувати за допомогою служби зайнятості щорічно планують майже 10 тисяч безробітних. Також потурбуються про підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації непрацевлаштованих осіб.
На сесії проголосували за ініціативу провести в Києві інвентаризацію всіх водних об’єктів. Протягом двох років у столичних річок, озер і навіть ставків з’являться паспорти, у яких буде визначено межі прибережних захисних смуг. Ці заходи допоможуть навести лад з водоймами і захистити їх від забудови, вважають депутати. На проведення робіт потрібно кілька десятків мільйонів гривень. Також столичні обранці ухвалили рішення щодо створення в різних районах Києва 25 нових скверів і двох парків.
А от відродження грального бізнесу в Києві не підтримали. Раніше депутат Олександр Пабат пропонував скерувати до Верховної Ради звернення щодо створення в Києві спеціальної гральної зони, а також щодо легалізації та регулювання азартних ігор.
Нагадаємо, легендарну столичну річку Либідь рятуватимуть за 13 млн грн. Гроші на очищення візьмуть з бюджету. Напередодні було презентовано відповідний проект.