Карпати знову засипає снігом. За добу у високогір’ї намело кількасантиметровий настил на горі Піп Іван на кордоні Івано-Франківської та Закарпатської областей. Температура повітря тут — 4 градуси морозу. Про це повідомляє Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост на своїй сторінці у Фейсбуці.
 

«Станом на дев’яту ранку 4 жовтня на горі Піп Іван Чорногірський хмарно, сніг, видимість до 50 м, вітер південно-західний, 13 м/с. Температура повітря — 4 градуси морозу. Вище зони лісу дороги і стежки майже не проглядаються. Сніговий покрив — до півметра», — йдеться в повідомленні.
Тим часом рятувальники прогнозують по всій території України сильний вітер, пориви якого сягатимуть 15—20 м/с. Внаслідок цього оголошено штормове попередження. Також у західних областях подекуди на поверхні ґрунту, в Карпатах і в повітрі заморозки до 5 градусів. Вночі 6 жовтня по всій Україні на поверхні ґрунту та подекуди в повітрі похолодає до нуля.
Нагадаємо, що 24 вересня в Україні випав перший сніг — це сталося на горі Піп Іван у Карпатах. В одну ніч побіліли верхівки гір на «Буковелі». Через погодні примхи рятувальники просять туристів бути особливо пильними під час походів у гори: брати теплі речі, GPS-навігатори й обов’язково реєструватися у пошуково-рятувальних пунктах. А загалом синоптики дають досить контрастний прогноз: від заморозків і мокрого снігу до 20 градусів тепла.