Дорогі чернівчани!

Ваше місто уособлює яскраву багатогранність України, її багатство та різноманіття культур, мов, традицій. Усвідомлення цінності цього є запорукою нашого мирного розвитку і процвітання на шляху до спільного європейського майбутнього.
Доля Чернівців була пов’язана з війнами, протиборством та завоюваннями. Але попри всі складні та трагічні випробування минулого Чернівці вистояли і стали чудовим містом, де панують взаєморозуміння, творча праця та особливий дух толерантності.
Історія міста не може не надихати на подвижництво й великі звершення. Видатні імена чернівецьких науковців, поетів, письменників, режисерів і акторів, співаків і художників творять славу місту та Україні у світі. І нині Чернівці відіграють вагому роль в українській культурній дипломатії за кордоном. Ми відкриваємо для європейців нові грані сучасного українського суспільства.
Особлива шана і дяка вам, чернівчани. Багато хто з вас сьогодні зі зброєю в руках боронить незалежність рідної країни від російської агресії. Вірю, що незламне прагнення нашого народу збудувати цілісну суверенну Українську державу поверне нам мир, приведе до перемоги і процвітання.
Вітаю вас із 610-ю річницею першої писемної згадки про чарівне місто Чернівці і закликаю до спільної праці та нових здобутків на благо сучасної, могутньої та успішної України!
 

Андрій ПАРУБІЙ, Голова Верховної Ради України.