Церемонія підписання відбулась під час робочого візиту Голови Верховної Ради України Андрія Парубія до Грузії для участі в роботі Інавгураційної сесії Міжпарламентської асамблеї Грузії, Молдови і України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, Голова Парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе, Голова Парламенту Республіки Молдова Андріан Канду (справа наліво).

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Учора голова українського парламенту виступив на Інавгураційній сесії Міжпарламентської асамблеї Парламенту Грузії, Парламенту Республіки Молдова та Верховної Ради України.
Під час підходу до преси Голова Верховної Ради Андрій Парубій зазначив: «Щойно ми підписали Статут Міжпарламентської асамблеї між нашими трьома країнами. Але підписанню цього документа передувала довга та кропітка робота і не тільки на політичному рівні. Коли ми вперше зустрілися у Варшаві два роки тому, ми швидко знайшли порозуміння між собою. Усвідомили важливість та необхідність переведення нашої співпраці на інституційний рівень. Щоб це були не просто періодичні контакти, а було створено інституцію, яка закладе фундамент для відносин між нашими державами. Водночас була велика робота на рівні наших парламентів. Хотів би їм щиро подякувати за те, що ми змогли вийти на перше засідання Міжпарламентської асамблеї». 
По завершенню сесії відбудеться спільна прес-конференція голів парламентів: Голови Парламенту Грузії Іраклія Кобахідзе, Голови Парламенту Республіки Молдова Андріана Канду, Голови Верховної Ради України Андрія Парубія.
Планується зустріч Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з Католикосом-Патріархом всієї Грузії, Архієпископом Мцхетським і Тбілісійським, Митрополитом Абхазії та Піцунди Іллею II.
Під час Міжпарламентської конференції Парламенту Грузії, Парламенту Республіки Молдова та Верховної Ради України відбудуться панельні дискусії на теми: «Безпека у Чорному морі», «Боротьба з фейковими новинами та антизахідною пропагандою», «Внутрішні події та парламентське співробітництво»
У заходах також беруть участь народні депутати України Ганна Гопко, Хвича Мепарішвілі, Павло Унгурян, Іван Кириленко, Анна Романова, Наталя Королевська, Дмитро Лінько.

За повідомленням прес-служба апарату Верховної Ради України.