Президент України Петро Порошенко відвідав з робочою поїздкою Одеську область, під час якої відбулась його зустріч із Прем’єр-міністром Республіки Болгарія Бойко Борисовим. Під час бесіди зазначалося, що в 2018 році товарообіг між Україною й Болгарією збільшився на 46 відсотків.
П. Порошенко також відзначив високий рівень співробітництва між двома країнами й виконання домовленостей, досягнутих у травні 2018 року.
Також глава держави вважає, що безвізовий режим зробив дві країни ближче, оскільки вже цього року Болгарію відвідали на 300 тисяч українців більше.
Президент висловив подяку, що під час головування Болгарії в ЄС було ухвалено рішення про надання Україні макрофінансової допомоги й продовження санкцій проти РФ.
Б. Борисов у свою чергу запропонував відкрити болгарську школу в Одесі. П. Порошенко підтримав цю ініціативу й запропонував також відкрити в Софії український культурний центр.
На трасі «Одеса—Рені» 
П. Порошенко та Б. Борисов ознайомилися із пропозиціями експертів з будівництва мосту через Дунай. Орієнтовна вартість проекту — 243 мільйони євро. Міст пропонується звести між української Орловкою і румунською Исакча, де багато років намагаються побудувати поромну переправу. Довжина споруди становитиме 1050 метрів (ширина річки в цьому місці — 930 метрів). З українського боку обладнають в’їзний і виїзний термінали і спільний пункт пропуску.
У місті Болграді — «болгарській столиці в Україні» — 
П. Порошенко та Б. Борисов узяли участь в урочистостях із приводу 160-річчя болгарської гімназії імені Георгія Раковського.
У рамках робочої поїздки Президент ознайомився з перебігом ремонту траси М-15 «Одеса—Рені», а також відвідав церемонію відкриття нового пам’ятника учасникам бойових дій («Меморіал слави»).
Крім того, в планах глави держави відвідування нового приміщення органу реєстрації актів громадянського стану Болградського району й оновленого прийомного відділення Болградської районної лікарні (в рамках впровадження телемедицини в Одеській області).

Одеська область.