Кабінет Міністрів ухвалив рішення щодо створення регіональних представництв Українського інституту національної пам’яті в Одесі, Харкові, Львові та Дніпрі.
На думку директора інституту Володимира В’ятровича, це зроблено, щоб реалізувати державну політику національної пам’яті на місцевому рівні.
— Сьогодні інститут позбавлений реальної можливості враховувати регіональні особливості. Створення структурних підрозділів у регіонах дасть змогу ефективніше виконувати роботу — ми зможемо дійти до кожної школи, музею, міської, сільської ради. Це дасть змогу залучити локальні історії в загальнодержавний дискурс», — пояснює перший заступник голови Українського інституту національної пам’яті Аліна Шпак.
Основними завданнями інституту є організація всебічного вивчення історії нашої країни, етапів боротьби за відновлення державності та поширення відповідної інформації в Україні та світі. Зокрема, йдеться про здійснення комплексу заходів щодо увічнення пам’яті учасників українського визвольного руху, Української революції 1917—1921 років, війн, жертв Голодомору 1932—1933 років, масового голоду 1921—1923, 1946—1947 років і політичних репресій, осіб, що брали участь у захисті незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Вл. інф.